Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. vezi detalii
 
Ne găseşti şi pe facebook!

Cotidianul, 16 noiembrie 2008

Proiectul Net City incepe saptamina viitoare

Contractul pentru instalarea de firbra optica subterana, care va da jos toate cablurile din Bucuresti, va fi semnat saptamina viitoare.

Primaria Capitalei si UTI Systems vor semna, saptamina viitoare, contractul privind realizarea retelei de fibra optica Netcity, proiect in valoare de 202 milioane de euro, au declarat vineri agentiei MEDIAFAX surse din institutie. Semnarea contractului trebuia sa aiba loc pina la 15 octombrie, dar a intirziat pentru ca a fost nevoie de clarificarea unor prevederi din contract referitoare la concesiune. Forma finala a contractului este gata si saptamina viitoare cele doua parti vor semna documentul. Cel mai probabil luni (19 noiembrie - n.r.), sau cel mai tirziu marti, in functie de programul primarului general Adriean Videanu, au spus sursele citate.

Impreuna cu subcontractorii Ericsson Romania, Alcatel Lucent si Neotel, UTI Systems a depus, in luna august, singura oferta pentru proiect si va suporta in intregime costurile aferente acestuia.

Prin oferta depusa, UTI s-a obligat sa incheie lucrarile in termen de 36 de luni de la semnarea contractului, respectiv cite 18 luni pentru fiecare etapa. Totodata, compania va plati anual primariei redevente de 12% din veniturile obtinute din exploatarea retelei. Reteaua va fi concesionata catre UTI Systems pentru 49 de ani, perioada in care venitul mediu anual din exploatarea Netcity se va ridica la 35,49 milioane de euro. In intervalul 2008-2009, venitul mediu anual va atinge 13,36 milioane de euro, iar in urmatorii doi ani va depasi 26 de milioane de euro. UTI Systems va acoperi din surse proprii 25% din costurile lucrarilor, diferenta urmind sa fie asigurata din imprumuturi pe care compania le va contracta.
 
Pe linga administrarea retelelor de telecomunicatii cu fibra optica din Bucuresti, UTI Systems se va ocupa si de elaborarea sistemului de management al traficului, managementul dezastrelor sau managementul informational din cadrul municipalitatii.
 
Cistigatorul licitatiei are obligatia ca, in urmatorii doi ani de la data atribuirii contractului, sa monteze retele de telecomunicatii subterane pe 1.350 de strazi, urmind ca pina in anul 2011 sa finalizeze proiectul pe toate cele peste cinci mii de artere ale Capitalei. Denumit Retea metropolitana de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii - NetCity, proiectul va fi dezvoltat in parteneriat public-privat, Primaria Capitalei punind la dispozitie domeniul public. Sistemul presupune coborirea retelelor in subteran, montarea de cabluri suplimentare destinate inchirierii de catre operatorii care vor sa furnizeze servicii de telecomunicatii intr-o anumita zona si instalarea unor dispozitive de control a traficului rutier, de alarmare a populatiei si de conexiune unitara intre Primaria Capitalei, cele de sector si unitatile subordonate.

 

Sursa : Cotidianul, 16 noiembrie 2008