Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. vezi detalii
 
Ne găseşti şi pe facebook!

Cotidianul, 10 decembrie 2008

NetCity, mai ieftin decât cablurile agăţate pe stâlpi

15 kilometri din proiectul NetCity au fost finalizaţi. Patru firme de Internet şi cablu au semnat deja contractele şi vor plăti lunar 85 de euro pe kilometru.

Bulevardul Unirii, Bdul Decebal, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Dudeşti şi Bdul Burebista din Bucureşti au canalizaţie subterană funcţională pentru ca firmele de comunicaţii să-şi dea jos cablurile de pe stâlpi şi să le îngroape. Primii operatori de telecomunicaţii care au încheiat deja contracte cu NetCity sunt: Prime Telecom, Digital Cable System, Comtel şi World Telecom Network. Până în prezent avem semnate patru contracte. Firmele vor începe să plătească din luna februarie o taxă de 85 de euro pe kilometru de cablu pe lună, a declarat Nicolae Ghioca, director NetCity.

Potrivit lui Ghioca, la această oră sunt finalizaţi 15 kilometri din tot proiectul care cuprinde 2.500 de kilometri de reţea, care este programată să fie terminată în 2013. Pentru anul viitor vrem să fie finalizaţi între 500 şi 600 de kilometri, pentru a face faţă mai multor operatori de telecomunicaţii, a mai adăugat directorul de la NetCity. Nicolae Ghioca mai spune că reprezentanţii NetCity au prezentat oferta mai multor firme, iar apoi acestea au semnat contractul.

În prezent, o firmă care are atârnate cablurile pe stâlpii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) plăteşte o taxă de 6 euro pentru fiecare stâlp. Având în vedere că stâlpii sunt aşezaţi la o distanţă de 30 de metri, operatorii de cablu plătesc acum în jur de 200 de euro pe lună pe un kilometru de cablu pus pe stâlp. Prin urmare, preţul oferit de NetCity este mai bun decât ceea ce plătesc acum firmele de cablu.

Directorul RATB, Gheorghe Aron, ne-a spus că sunt foarte puţini cei care au contracte cu noi şi plătesc o taxă. Cele mai multe firme şi-au atârnat cablurile ilegal pe stâlpi, de aceea noi îi dăm jos, iar singura soluţie a lor este NetCity. Primăria Capitalei a cerut firmelor de cablu să-şi dea jos cablurile de pe stâlpi, pentru că strică imaginea oraşului.
 

Sursa: Cotidianul, 10 decembrie 2008